Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Ο Λευκός Πύργος στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, με ατζέντα τη δημιουργία μιας διεθνούς εμπορικής ζώνης στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «με τους Υφυπουργούς Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη συναντήσαμε τον ΣΕΒΕ και συζητήσαμε για σχέδια, τα οποία πράγματι, αν υλοποιηθούν, θα δώσουν τελείως διαφορετική ώθηση στη Βόρεια Ελλάδα. Τα βλέπω, όχι απλώς θετικά, πάρα πολύ θετικά. Άλλωστε έχει γίνει προεργασία. Είμαστε εδώ για να πάμε με τη συνήθη μας ταχύτητα».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε «με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων . Το βασικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η δημιουργία μιας διεθνούς εμπορικής ζώνης στην Θεσσαλονίκη, μιας ζώνης παθητικής και ενεργητικής τελειοποίησης, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και των όμορων χωρών.

Είναι ένα μεγαλεπήβολο ίσως για ορισμένους σχέδιο, το οποίο, χάρη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πιστεύουμε ότι τάχιστα θα υλοποιηθεί».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάση και Ιωάννης Τσακίρης