Χωρίς πολλές φανφάρες και ιδιαίτερες ανακοινώσεις, έγινε και η διαδοχή στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ.

Ο Άκης Σκέρτσος, που μέχρι πρότινος διατηρούσε αυτή τη θέση και ο οποίος είχε προεξοφληθεί ότι θα βρίσκεται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλαμβάνει από σήμερα υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Κατατάσσεται και αυτός στον ευρύτερο εκσυχρονιστικό χώρο και έχει δώσει πετυχημένα δείγματα γραφής, με τελευταίο σταθμό τον ΣΕΒ.

Από την πλευρά του Συνδέσμου είχε ανακοινωθεί εγκαίρως η αναχώρησή του. Στο περιθώριο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, λίγο πριν τις εκλογές στις 18 Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί (κάπου προς το τέλος μιας ανακοίνωσης, για να μην προκαλέσει συζητήσεις…) ότι ο Άκης Σκέρτσος ανακοίνωση στο ΔΣ ότι επιθυμεί να αποχωρήσει – χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις αλλά ήδη το πολιτικό ρεπορτάζ είχε καταγράψει την πιθανότατη αξιοποίησή του.

Διάδοχός του στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ είναι ένα άλλο στέλεχος του ιδιωτικού πλέον τομέα αλλά και αυτό με πολιτική εμπειρία.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Χαντζόπουλο, που ανέλαβε επισήμως καθήκοντα πριν μια εβδομάδα περίπου, την 1η Ιουλίου. Από τον Μάρτιο, οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδιασμού της διαδοχής Σκέρτσου, είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή ΓΔ.

Ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος είναι δικηγόρος και έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια ως στέλεχος πολυεθνικής (Παπαστράτος –  Philip Morris International), με αρμοδιότητα στρατηγικής, μεταξύ των άλλων. Αλλά στους περισσότερους είχε γίνει γνωστός ως μέλος της ομάδας των προσωπικών συμβούλων του ΓΑΠ (μαζί, τότε, με Μπαλαμάτση, Βρυώνη, Παπαχατζή κλπ), ειδικευμένος στην επικοινωνία, που τον οδήγησε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί τον έμαθαν περισσότεροι, καθώς για δύο χρόνια ήταν σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και πολιτικής επικοινωνίας στο Γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες διετέλεσε από τους βασικούς λογογράφους του ΓΑΠ.

Νωρίτερα είχε περάσει από πολλές θέσεις στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι υιός ιστορικού στελέχους του Κινήματος. Μετά τη θητεία ΓΑΠ έκανε στροφή στην καριέρα του και στον ιδιωτικό τομέα με αξιώσεις, ενώ συμμετέχει στο Δίκτυο «Μπροστά – Forward Greece» μαζί με άλλα σοσιαλδημοκρατικά στελέχη. Τελευταία απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας στις κοσμικές στήλες εξαιτίας της σχέσης του (σύμφωνα με το κοσμικό ρεπορτάζ, το χέρι μας στη φωτιά δεν το βάζουμε…) με τη γνωστή δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Νίκη Λυμπεράκη.

Πλέον αναλαμβάνει να τρέξει τον ΣΕΒ και υπάρχει ενόψει και διαδοχή στη θέση του Προέδρου…