Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος μίας κρατικής εταιρείας να κάνει χρήση της ιδιότητάς του, επιχειρώντας να καθυποτάξει όσους διαφωνούν μαζί του; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην…εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος, λοιπόν, για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Γιώργο Τερζάκη και τον υποψήφιο βουλευτή Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία Κώστα Δέδε. Ο τελευταίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Economix, σε μία από τις προεκλογικές ομιλίες του, διαφώνησε με τη στρατηγική που ακολούθησε η ΕΤΑΔ σχετικά με την αξιοποίηση έκτασης στην παραλία Αναβύσσου. Έκταση η οποία, αρχικά, θα παραχωρούνταν στο Δήμο Σαρωνικού προς αξιοποίηση, αλλά, μεταγενέστερα, η διοίκηση της κρατικής εταιρείας αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαγωνισμό με στόχο την εμπορική αξιοποίησή της.

Ωστόσο, η δημόσια αυτή διαφωνία του κ. Δέδε για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, προκάλεσε την – μάλλον καθεστωτικής νοοτροπίας – αντίδραση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΤΑΔ. Κι αυτό παρότι, όπως αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής, ο ίδιος στην ομιλία του, δεν αναφέρθηκε παρά μόνο στον πρόεδρο της εταιρείας.

Έτσι, ο κ. Τερζάκης, με επιστολή που φέρει το λογότυπο της ΕΤΑΔ – βρίσκεται στη διάθεσή του  Economix – ζητάει από τον κ. Δέδε, να προβεί «σε έγγραφες εξηγήσεις αναφορικά με οπτικοακουστικό υλικό, όπως αυτό διακινείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με απόσπασμα ομιλίας σας που έλαβε χώρα σε πρόσφατη προεκλογική σας συγκέντρωση και αναφέρεται στην εταιρείας μας και εμένα προσωπικώς με δυσμενή σχόλια».

Από πότε, όμως, μπορεί ένας διευθύνων σύμβουλος κρατικής εταιρείας να χρησιμοποιεί τα μέσα, που του δίνει η θέση του, για να ζητήσει εξηγήσεις από όσους διαφωνεί ή να επιλύση μία προσωπική διαφορά;

Εάν δεν πρόκειται για…στιγμιαίο λάθος, τότε, δίχως αμφισβήτηση, είναι καταφανής ένδειξη καθεστωτικής συμπεριφοράς από ανθρώπους που ίσως θεωρούν ότι ο κρατικός μηχανισμός αποτελεί κτήμα τους!