Πηγή Εικόνας: Diamantis-Masoutis

Στο σημείο όπου πριν από μισό αιώνα ξεκίνησε η επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειας Μασούτη επέστρεψαν τα μέλη της δεύτερης και της τρίτης γενιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος της εταιρείας στην οδό Κ. Κρυστάλλη 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ήταν τον Σεπτέμβριο του 1976 όταν ο Διαμαντής Μασούτης άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πενήντα χρόνια αργότερα αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί, αποτελώντας πλέον ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «σημεία αναφοράς» στην ιστορία της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.Η επέτειος γιορτάστηκε στον ίδιο χώρο, παρουσία των παιδιών και των εγγονών του ιδρυτή, της διοίκησης, στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας, όπως επισημαίνεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.
«Βρισκόμαστε όλοι μαζί στο κατάστημα από όπου ξεκίνησαν όλα πριν από 50 χρόνια», δήλωσε ο Γιάννης Μασούτης, σημειώνοντας τη συμβολική σημασία της ημέρας για την οικογένεια. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους 16.000 εργαζομένους της εταιρείας, τους οποίους χαρακτήρισε μέλη της «μεγάλης οικογένειας Μασούτης», ευχαριστώντας τους για τη συμβολή τους στην πορεία της επιχείρησης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, ο οποίος τόνισε πως «όσα πρεσβεύει η Διαμαντής Μασούτης σήμερα ξεκίνησαν από εδώ», αναφερόμενος στο κατάστημα της Κρυστάλλη.
«Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την πορεία και συνεχίζουν μαζί μας αυτό το υπέροχο ταξίδι: τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μας και τους καταναλωτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία μιας πρώην εργαζόμενης της εταιρείας, η οποία επέστρεψε στο κατάστημα όπου εργάστηκε για 33 χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Η ίδια βρέθηκε ξανά στον χώρο στον οποίο πέρασε περισσότερες από τρεις δεκαετίες της επαγγελματικής της ζωής, μεταφέροντας τις ευχές της για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων.
Από τους 11 εργαζομένους στους 16.000
Όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην οδό Κρυστάλλη, το 1976, ο Διαμαντής Μασούτης είχε στο πλευρό του 11 εργαζομένους. Σήμερα, το ίδιο κατάστημα απασχολεί 40 εργαζομένους, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας έχει φτάσει συνολικά τους 16.000.
Παράλληλα, το δίκτυο της Μασούτης αριθμεί σήμερα 1.402 σημεία εξυπηρέτησης.
Οι αριθμοί αποτυπώνουν την απόσταση που διανύθηκε μέσα σε πέντε δεκαετίες: από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και μια μικρή ομάδα εργαζομένων, σε μια μεγάλη ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με παρουσία σε εκατοντάδες σημεία.
Το κατάστημα της Κρυστάλλη, ωστόσο, παραμένει σε λειτουργία από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Έτσι, η επέτειος των 50 χρόνων δεν ήταν μόνο μια αναδρομή στην πορεία της εταιρείας, αλλά και μια συνάντηση διαφορετικών γενεών της οικογένειας και των ανθρώπων που συνδέθηκαν με την ιστορία της.
Στον ίδιο χώρο όπου το 1976 γράφτηκε η πρώτη σελίδα της ιστορίας της Μασούτης, η δεύτερη και η τρίτη γενιά της οικογένειας βρέθηκαν σήμερα μαζί, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης.