Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.jpg

Στην ουγγρική αγορά, πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης, μια ακόμη δράση στοχευμένης τουριστικής προβολής. Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, αφιερωμένη την Κρήτη.


Με αφορμή την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βουδαπέστη – Ηράκλειο 2 φορές την εβδομάδα από την αεροπορική WizzAir το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου και με διοργανωτή την TUI Ουγγαρίας, οι 80 περίπου τουριστικοί πράκτορες που συμμετείχαν, έφυγαν μετά το πέρας της εκδήλωσης «γεμάτοι» Κρήτη.

Σε μια πλήρη παρουσίαση του προορισμού που πραγματοποιήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού δρ Κυριάκο Κώτσογλου, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και αναλύθηκαν όλοι οι στρατηγικοί άξονες στους οποίους βασίζεται η τουριστική προβολή του νησιού, προσφέροντας έτσι τα απαραίτητα εργαλεία στους συμμετέχοντες ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους για τον προορισμό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στο νησί, Grecotel, Atlantica Hotels και Domes Resorts, οι οποίες ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις υποδομές που διαθέτουν και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες στην Κρήτη. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και ο κ. Κώτσογλου ο οποίος δήλωσε ότι μια απευθείας πτήση της WizzAir Βουδαπέστη – Ηράκλειο, ένας μεγάλος Tour Operator και τρεις μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι «είναι σημαντικοί λόγοι για μια συνάντηση από όπου η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορούσε να λείψει, ειδικά όταν τιμάται. Η Διάσημη Κρήτη, παντού».