Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον στόχο για ανάπτυξη από 8% έως 10% τόσο σε τζίρο όσο και σε κερδοφορία το 2024 επαναδιατύπωσε η διοίκηση του oμίλου Jumbo, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Κατά τη συζήτηση για την έγκριση και των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους για την μέχρι σήμερα πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί με προσοχή και τη δέουσα επιμέλεια τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της ότι θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2024, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του έτους.


Προς το παρόν, η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις της, για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών, τη φετινή χρονιά, σ’ ένα εύρος μεταξύ 8% έως 10%. Σύμφωνα με την διοίκηση, η ψήφος εμπιστοσύνης των καταναλωτών, κατά την πασχαλινή περίοδο, ανέβασε το σύνολο των πωλήσεων, από την αρχή του χρόνου μέχρι και την 5η Μαΐου, κατά 10% περίπου.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου, η διοίκηση του ομίλου Jumbo ενημέρωσε τους μετόχους – συνεταίρους της, ότι από την αρχή του έτους ξεκίνησαν να λειτουργούν το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Oradea στη Ρουμανία, το δεύτερο Jumbo στην πόλη καθώς επίσης και το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Καρδίτσα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

Ο ομιλος Jumbo αριθμεί 86 καταστήματα. Τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία και 18 στη Ρουμανία. Στις αρχές Ιουνίου του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Λάρισα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023. Μέχρι το τέλος του 2024, αναμένεται να λειτουργήσουν: ένα νέο ιδιόκτητο υπερ – κατάστημα στην Λευκωσία, ένα νέο ιδιόκτητο υπερ -κατάστημα στην πόλη Timisoara (Ρουμανία) και ένα νέο ιδιόκτητο υπερ – κατάστημα στο Βουκουρέστι (Ρουμανία).

Σημειώνεται ότι η ετήσια γενική συνέλευση μετόχων του ομίλου Jumbo πραγματοποιήθηκε με αυξημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση του 80% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου. Οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023, που αντιστοιχεί σε ποσό 1 ευρώ ανά μετοχή (μικτό). Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2024, η εταιρεία προχώρησε σε έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή. Κατά συνέπεια, μέχρι και τον Ιούλιο του 2024, η Jumbo θα έχει καταβάλει στους μετόχους της ένα ποσό της τάξης των 218 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξης του 5,8% περίπου.