Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και τη μετατροπή της σε Πάρκο Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως ανέφερε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

«Το πρώτο μεγάλο, εμβληματικό έργο της διοίκησής μας, η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας είναι πλέον στον αέρα. Έχει δημοσιευτεί η προκήρυξη για την ανάδειξη του εργολάβου. Σιγά σιγά υλοποιούμε αυτά που σχεδιάσαμε και έπεται συνέχεια» δήλωσε ο κ.Αγγελούδης, κατά την επιθεώρηση των έργων αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη στον άξονα της Αριστοτέλους.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας μέχρι τις 14 Μαΐου και ακολούθως θα αξιολογηθούν οι προτάσεις και θα αναδειχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει την εκτέλεση.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου, χωρίς ΦΠΑ, είναι 6.854.838,71 ευρώ και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο».

Έναν μήνα θα διαρκέσουν οι εργασίες στην Αριστοτέλους

Περίπου έναν μήνα θα διαρκέσουν οι εργασίες, που είναι ήδη σε εξέλιξη, στον άξονα της Αριστοτέλους. Τα συνεργεία του εργολάβου έχουν πιάσει δουλειά από την προηγούμενη εβδομάδα για να αποκαταστήσουν τις σπασμένες και διαλυμένες πλάκες που εγκυμονούν κινδύνους για τραυματισμούς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το «πέταλο» της Αριστοτέλους, στο ύψος με Εγνατία, και θα συνεχιστούν μέχρι και την κεντρική πλατεία, στο σημείο με Λεωφόρο Νίκης. Παράλληλα, θα βαφτούν οι κίονες που υπάρχουν κατά μήκος του άξονα ενώ θα γίνει καθαρισμός από τα γκράφιτι.

«Μετά την ολοκλήρωση της Δημητρίου Γούναρη, προχωράμε σε άλλη μια παρέμβαση στη μεγαλύτερη και εμβληματικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης, την Αριστοτέλους. Ήταν σε τραγική κατάσταση από άποψη ζημιών και κακοτεχνιών», τόνισε ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πρόδρομο Νικηφορίδη.

Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, ώστε η Αριστοτέλους να αποδοθεί σε κατοίκους και επισκέπτες, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Αμέσως, μετά, τα συνεργεία θα «μετακομίσουν» στο καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου για να γίνει αποκατάσταση των κυβόλιθων, που δημιουργούν «αναταράξεις» στα οχήματα αλλά και τα ασθενοφόρα που μετακινούνται στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».