Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η ΕΨΑ, μετά την επένδυση του επενδυτικού ταμείου SMERC στην εταιρεία. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών έκλεισε το 2023 με αυξημένες πωλήσεις. Η ανάπτυξη εργασιών της εταιρείας θα ενισχυθεί σημαντικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση της παρουσίας της στην αγορά και την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξής εργασιών και επιστροφής στην κερδοφορία.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάκης Πέρκιζας, «έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και 8μήνες να υλοποιούμε ένα ευρύ σχέδιο μετασχηματισμού της ΕΨΑ, τόσο σε εμπορικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο παραγωγής, αλυσίδας τροφοδοσίας, οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού. Με τη στήριξη των μετόχων της, η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα να υποστηρίξει το σχέδιο με σημαντικές επενδύσεις και δράσεις, που έχουν ως μεσοπρόθεσμο στόχο την εδραίωση της ΕΨΑ στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ως την ελληνική μάρκα υψηλής ποιότητας αναψυκτικών. Ήδη μέσα στο 2024 θα έχουμε πολλά, ευχάριστα και ανατρεπτικά νέα για τους καταναλωτές και τους πελάτες μας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών ιστορίας της εταιρείας μας».
Σημειώνεται ότι το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.