Η Ελλάδα της καινοτομίας που πρωτοπορεί στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε κλάδο της, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο αναδείχθηκε σήμερα στα εγκαίνια της συμμετοχής της χώρας μας στην μεγαλύτερη σε διεθνές επίπεδο έκθεσης στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών ΜWC που ξεκίνησε στην Βαρκελώνη.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαστεργίου,Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο
Κωνσταντίνος Κυρανάκης,Υφυπουργός Ψηφιακής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και Γεώργιος Πιτσιλής Διοικητής ΑΑΔΕ.
Επίσης η Μαρίνα Εφραίμογλου, προεδρος του ΕΒΕΑ, ο Τάσος Τζήκας Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ  Μάνος Μακρομάλλης κα.

Κοινό σημείο των χαιρετισμών που πραγματοποίησαν απευθυνόμενοι στο εγχώριο και διεθνές ακροατήριο ήταν η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο ψηφιακό της μετασχηματισμό με κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Όπως επισημάνθηκε η προσπάθεια θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση σε συνεργασία με το καινοτόμο ελληνικό επιχειρείν.

Τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή συνδιοργανώνει για τη διεθνή έκθεση MWC24 Barcelona, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εθνική αποστολή στο MWC24 Barcelona έχει την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή φορέων όπως της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Ταμείου, της τράπεζας EUROBANK και του EGG, του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), της HELEXPO BEYOND, του NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB, καθώς και του επενδυτικό ταμείου Phaistos 5G Ventures.

Συμπληρωματικά των ανωτέρω φορέων, η υποστήριξη της αποστολής από εταιρείες, όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers, είναι εξαιρετικά σημαντική. Επίσης, η συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) καθώς και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA), δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία του οικοσυστήματος στη διεθνή αυτή διοργάνωση.

Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν εταιρείες αλλά και φορείς, όπως: Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Acromove, Aegean Solutions, Aether, Agenso, Argo Semiconductors, , AthletesWeR, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), bespot, Dotsoft, Excelon Financial Services, Evryka, GM395, Gnomon Informatics, Grapevine, HAM Systems, Helexpo Beyond, Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), Intergo Telecom, Keyvoto, Lerna.ai, Liknoss Group, M-Stat, Modulus, Moptil, M-Sensis, NeaWallet, Neos Beyond Payments, Run4More, Safesize, Sammy, SmartRep, Tetragon, Tilematiki, Vantage Towers, Vertoyo, Ysoft.

Οι περισσότερες από 300 ελληνικές εταιρείες, που συμμετείχαν στην MWC τα προηγούμενα χρόνια, είχαν την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα και στον τομέα της δικτύωσης. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πολλές από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες καινοτομίας, τις οποίες το MWC βοήθησε σημαντικά να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου τέθηκαν οι βάσεις, προκειμένου οι ελληνικές εταιρείες να κάνουν το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική εξέλιξή τους.