Το ID.7 είναι η ναυαρχίδα μεταξύ των ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen με μεγάλη αυτονομία που αγγίζει τα 685 χιλιόμετρα. Η γερμανική εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα του ID.7 στην Ευρώπη με ένα estate μοντέλο. Το ολοκαίνουργιο ID.7 Tourer.

Το μοντέλο διαφέρει σημαντικά από το τετράθυρο fastback στο πίσω μέρος και ουσιαστικά αποτελεί μια συγχώνευση ενός κλασικού στέισον όπως το Passat και ενός δυναμικού shootingbrake, όπως το Arteon. Χάρη στο αυξημένο ύψος του πίσω μέρος του, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 605 λίτρα, ενώ η χωρητικότητα αυξάνεται όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα στα 1.714 λίτρα.

Ανάλογα με το ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας, το ηλεκτρικό estate αναμένεται να επιτυγχάνει αυτονομία κατά WLTP έως και 685 χιλιομέτρων. Η μεγαλύτερη μπαταρία είναι σχεδιασμένη για μέγιστη ισχύ φόρτισης έως 200 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC. Με αυτό το επίπεδο ισχύος, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10 έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Οι προπαραγγελίες στην ελληνική αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.