Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στο περίπτερο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Ημέρες Καριέρας” της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αυτό σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του επιμελητηρίου, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 400 βιογραφικά, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία από το αρμόδιο τμήμα του ΕΒΕΑ, προκειμένου να αποσταλούν στα μέλη του επιμελητηρίου τα οποία έχουν δηλώσει ότι αναζητούν προσωπικό.

Τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό δήλωσαν πάνω από 50 επιχειρήσεις σε σύνολο 200 που συμμετείχαν στις Ημέρες Καριέρας. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας αφορούν εξειδικευμένο, όσο και ανειδίκευτο προσωπικό.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε σχετικά: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα, ότι η παροχή υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις-μέλη μας αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΒΕΑ. Είναι γνωστό ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν, αφορά την κάλυψη θέσεων εργασίας με το κατάλληλο προσωπικό. Η συνεργασία μας με τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουμε υπογράψει και αφορά μια σειρά κοινών δράσεων, αποδεικνύεται κομβικής σημασίας για την κάλυψη αυτής της ζωτικής ανάγκης των επιχειρήσεων. Η ανταπόκριση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ατόμων που αναζητούν εργασία, επιβεβαιώνει ότι η συνεργασία δημόσιων φορέων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στη μείωση της ανεργίας και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΒΕΑ συμμετείχε για μία ακόμη φορά στις “Ημέρες Καριέρας” που διοργάνωσε η ΔΥΠΑ, στις 26-27 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις-μέλη του που αναζητούν εργαζομένους.