Σε εξέλιξη είναι η πρώτη εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» του 2024 στο Περιστέρι, την οποία διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Πρόκειται για την 24η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι, 12134) σήμερα και αύριο , από τις 10:00 έως τις 18:00.

Με αφορμή την έναρξη της πρώτης εκδήλωσης για το 2024, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, περιηγήθηκε και συνομίλησε τόσο με δυνητικά ωφελούμενους όσο και με εκπροσώπους εταιριών που αναζητούν προσωπικό.

Όπως είπε, οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν, φτάνουν τις 200, με 7.000 προσφερόμενες θέσεις εργασίας, ενώ οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις εταιρίες και τις θέσεις εργασίας, που προσφέρουν, μέσα από μία ηλεκτρονική διεύθυνση.
Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια του 2024, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση άλλων 15 εκδηλώσεων «Ημερών Καριέρας» σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η κυρία Μιχαηλίδου απάντησε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων στις «Ημέρες Καριέρας» στο Περιστέρι, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και η προσέλευση των πολιτών, έσπασαν κάθε ρεκόρ. «Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει ότι οι “Ημέρες Καριέρας” έχουν γίνει θεσμός, που τον έχει “αγκαλιάσει” η κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης.

Μάλιστα, ο διοικητής της ΔΥΠΑ υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο τέτοιων εκδηλώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν το προσωπικό που αναζητούν και οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να αλλάξουν δουλειά έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.

Κλείνοντας, ο κ. Πρωτοψάλτης συμπλήρωσε ότι η ΔΥΠΑ συνεχίζει δυναμικά με τη διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων μέσα στο 2024.