Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, καθώς παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικά κινούμενο όχημα, από μια σειρά οχημάτων με τα οποία θα ενισχύσει τον στόλο του το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο με ανατροπή, το οποίο θα αναλάβει τις «ειδικές» αποστολές αποκομιδής, χωρίς να εκπέμπει ρύπους και κινούμενο φιλικά προς το περιβάλλον. Για τις ανάγκες φόρτισης του συγκεκριμένου οχήματος, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν, δημιουργήθηκε ειδικός σταθμός στο αμαξοστάσιο.

Η αγορά πραγματοποιείται μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με τις μελέτες που ετοίμασαν οι δημοτικές υπηρεσίες, ο δήμος επιχορηγήθηκε με το ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη δημιουργία σταθμών φόρτισης. Η προμήθεια έχει ολοκληρωθεί και τα οχήματα άρχισαν σταδιακά να παραδίδονται, με πρώτο το απορριμματοφόρο.

«Διεκδικούμε και κάνουμε πράξη όλα όσα ο δήμος και οι δημότες δικαιούνται για μια καλύτερη καθημερινότητα. Δίνουμε το παράδειγμα για ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς ρύπους, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας», ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε: «Ο δήμος υιοθετεί την ηλεκτροκίνηση ξεκινώντας από τις υπηρεσίες καθαριότητας, έτσι ώστε η πόλη να είναι καθαρή από σκουπίδια, αλλά και από ρύπους».