Ένα σημαντικό ραντεβού δίνει η ελληνική οικονομία, οι ελληνικές τράπεζες, το Χρηματιστήριο και οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες με ισχυρούς διαχειριστές κεφαλαίων στο επενδυτικό roadshow που διοργανώνουν, αύριο, στη Νέα Υόρκη, η JP Morgan με τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Διαδικτυακά θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω ασθενείας, όπως ανακοίνωσε το ATHEXGroup.

“Όπλο” της ελληνικής αποστολής για την προσέλκυση ξένων επενδυτών αποτελούν:

-Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με την Ελλάδα να ανεβαίνει από τη “Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική”.

– Το υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο, με το ελληνικό ΑΕΠ να αναμένεται να αυξηθεί άνω του 2%, υψηλότερα της υπόλοιπης Ευρώπης

– Τη συνεχή δημοσιονομική πειθαρχία

– Την ευνοϊκή δυναμική του χρέους

– Την συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες IG μετά την τελευταία αναβάθμιση από τη Fitch

– Την προοπτική αναβάθμισης του Χ.Α στις αναπτυγμένες αγορές. Το 2024 είναι πιθανή η τοποθέτηση του ΧΑ σε μια «λίστα παρακολούθησης» για ανακατάταξη σε ανεπτυγμένες αγορές.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι και το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 ραντεβού μεταξύ των ελληνικών εταιρειών και διαχειριστών κορυφαίων διεθνών funds.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στις ελληνικές τράπεζες. Το ισχυρό story του κλάδου συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ με την επιστροφή στη διανομή μερισμάτων, μετά από 15 έτη.

Συνολικά στο roadshow της Νέας Υόρκης θα συμμετέχουν 24 ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις: Aegean, Alpha Bank, Attica Bank, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Τράπεζα Κύπρου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, HELLENiQ ENERGY, Intrakat, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, TITΑΝ, CVC Greece, Grivalia Properties, Olympia Group και Peoplecert.

Επίσης θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ.