Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Ευχές για καλή και παραγωγική χρονιά αντάλλαξε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με τους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες και αρκετούς πολίτες, αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά ως νέα διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Ο κ.Αγγελούδης αρχικά παρέστη στη δοξολογία για την έλευση του νέου έτους στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας και ακολούθως βρέθηκε στο γραφείο του, στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, εκεί όπου για ένα δίωρο υποδέχτηκε τον κόσμο και αντάλλαξε ευχές.

«Νέα χρονιά, νέα μέρα, νέο ξεκίνημα για τη Θεσσαλονίκη μας. Με σεβασμό στους πολίτες, με λίγα λόγια και πολλή δουλειά ξεκινάμε. Ξεκινάμε γιατί αυτή η πόλη αξίζει πολλά περισσότερα», τόνισε στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο κ.Αγγελούδης προσκάλεσε όλους τους πολίτες «όπου κι αν ανήκουν, ότι κι αν πιστεύουν σε μια συμμαχία ευθύνης για την πόλη. Ένα νέο ξεκίνημα ευθύνης, νέο ξεκίνημα διεκδίκησης και δουλειάς. Πρέπει να δουλέψουμε. Αισθάνομαι το βάρος αυτής της ευθύνης και πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ολιγωρία. Η πόλη αξίζει πολλά περισσότερα από αυτό που είναι σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια των πολιτών και του Θεού θα κάνουμε πράξη όλα αυτά για τα οποία έχουμε έρθει να κάνουμε. Ο δήμαρχος δεν είναι πολιτική. Ο δήμαρχος είναι δουλειά».

Ερωτηθείς ποια θα είναι η προτεραιότητα της διοίκησης του απάντησε η καθαριότητα και έκανε γνωστό πως αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους. «Από την καθαριότητα πρέπει να ξεκινήσουμε, εκεί πονάει η Θεσσαλονίκη κι εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Έχουμε ένα σχέδιο και με τους εργαζόμενους θα καθίσουμε να δούμε βήμα – βήμα την υλοποίηση του. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο».