Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τους τέσσερις άξονες της πολιτικής της Περιφέρειας επισημαίνοντας ότι αυτή θα τρέξει πιο γρήγορα για τη Μακεδονία του 2030, μια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη Μακεδονία, περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας κατά την τελετή ορκωμοσίας του ιδίου και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως είπε, μεταξύ άλλων, επιδίωξή του είναι μια σύγχρονη Μακεδονία με έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, νέες επενδύσεις στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην καινοτομία, στις εξαγωγές, με νέα σχολεία και έργα αναβάθμισης σε όλα τα νοσοκομεία, το πόσιμο νερό, με δράσεις υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, που, όπως είπε, θα μπει σε τροχιά υλοποίησης με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος εντός του 2024.

Παράλληλα σημείωσε ότι χτίζεται η έξυπνη Μακεδονία με νέες τεχνολογίες, ψηφιακές υπηρεσίες, κίνητρα έρευνας, χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων και προβολή των μακεδονικών προϊόντων. Οι προσπάθειες της Περιφέρειας στον τομέα του πρασίνου θα περιλαμβάνουν νέα αντιπλημμυρικά έργα, περισσότερα πάρκα και χώρους πρασίνου, την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα και επένδυση στην Κυκλική Οικονομία. Στον κοινωνικό τομέα προβλέπονται δράσεις για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, η λειτουργία 150 Κοινωνικών δομών, η διανομή τροφίμων σε απόρους και η μέριμνα για γυναίκες, έφηβους και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα είναι «Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων» και τόνισε ότι στο νέο Συμβούλιο όλες οι δυνάμεις είναι χρήσιμες.