Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μειώσεις τιμών σε 9.000 κωδικούς προϊόντων έχει ήδη υλοποιήσει ο Όμιλος Jumbo, γεγονός που έχει σταθεροποιήσει την πτωτική καταναλωτική τάση -παρά τις συνεχιζόμενες εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση ενώ σημειώνεται ότι κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση περίπου 5%.

Για το δεκάμηνο του 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 16%, επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της Διοίκησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά περίπου 12%.

«Σε μια περίοδο που οι πολυεθνικές εισαγωγικές εταιρείες, εμφανίζουν ακόμα φαινόμενα αναστολής ως προς την προσαρμογή τους, σε επίπεδα τιμών συμβατά με την πορεία των εισοδημάτων των Ελλήνων καταναλωτών, η στρατηγική επιλογή Jumbo για μείωση των τιμών προ-τοποθετούμενη στα μελλούμενα, βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στους καταναλωτές στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος κτίζοντας άρρηκτους δεσμούς με τον χειμαζόμενο καταναλωτή» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 4%. Συνολικά για το 10μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 17% σε σχέση με το 2022. Σημειώνεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παραμένουν κλειστά με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία τους.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Οκτώβριο του 2023, ήταν μειωμένες κατά περίπου 5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα όταν όμως είχε καταγραφεί εκρηκτική υπερ-απόδοση μεγεθών. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά περίπου 13% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις του δικτύου στην Βουλγαρία κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 3% τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά περίπου 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι στις 8 Νοεμβρίου, ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv.

Στην Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση περίπου 14% περίπου τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Iasi (Ρουμανία).

Όπως έχει ανακοινωθεί, η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων του Ομίλου Jumbo ενέκρινε στις 18 Οκτωβρίου την πρόταση της διοίκησης για έκτακτη χρηματική διανομή συνολικού ποσού 200.008.000,00 ευρώ από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, που αντιστοιχεί σε ποσό μικτό 1,47 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής της έκτακτης χρηματικής διανομής έχει οριστεί η Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της έκτακτης χρηματικής διανομής στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.