Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα  προϊόντα Snickers, Mars, Häagen-Dazs & Sammontana είναι μερικά από τα ποιοτικά παγωτά που διακινεί η εταιρεία Cold Sin στην Ελλάδα, τα οποία πλέον εντάσσονται στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο στον Όμιλο ΔΕΛΤΑ. Η εξαγορά της εταιρείας COLD SIN A.E από τον Όμιλο Vivartia και τη θυγατρική της ενισχύει  τη θέση της στην εγχώρια αγορά.

Ο ισχυρός μέτοχος του Ομίλου CVC Capital ενθαρρύνει τα βήματα της εταιρείας παρότι έκλεισε με αρνητικά ίδια κεφάλαια στα επίπεδα των 26 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε.

Στόχος της ΔΕΛΤΑ είναι να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυο διανομής των προϊόντων της COLD SIN, εταιρείας που αποτελεί τον επίσημο εθνικό διανομέα παγωτών της εταιρείας Mars Hellas Α.Ε., επίσημο διανομέα των παγωτών της εταιρείας General Mills A.E. (Häagen-Dazs) και αποκλειστικό διανομέα της Sammontana SPA για την Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από ένα δίκτυο 12.000 ψυγείων που καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Η COLD SIN Α.Ε είναι σχετικά μια «φρέσκια» επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε  από τον επιχειρηματία Γιώργο Γιαννιτση  το 2016 με δραστηριότητες στα κατεψυγμένα προιοντα  για α εισέλθει στη συνέχεια  ποιο δυναμικά στο παγωτό.

Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ψύξης και διανομής στην Κεντρική , Βόρεια και Νότια Ελλάδα και δίκτυο με περίπου 15.000 σημεία πώλησης παγωτού.

Η Cold Sin Α.Ε. ως μέγεθος είναι μία μικρομεσαία εταιρεία. Σύμφωνα με των τελευταιων δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων ανήλθε σε 31/12/2022 σε 3,8 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 7,425 εκατ. ευρώ το 2022 από 6,179 εκατ. ευρώ το 2021. Ηταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, που της επέτρεψε να πάρει και προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα (κέρδη μετά φόρων) ήταν 446 χιλιάδες ευρώ από 28 χιλιάδες ευρώ το 2021. Η κερδοφορία θα ήταν σημαντικά υψηλότερη αλλά διενεργήθηκαν προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων συνολικού ποσού 908 χιλιάδων ευρώ.