Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προς την ολοκλήρωσή της βαίνει η συμφωνία αγοραπωλησίας του εμπορικού κέντρου Smart Park στη θέση Γυαλού στα Σπάτα, έναντι τιμήματος 93 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου Fourlis, υπέγραψε χθες τη δεσμευτική συμφωνία με την Reds Α.Ε. (θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ), για την αγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Γυαλού ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του Smart Park.

Η συμφωνημένη αξία του εμπορικού κέντρου για την συναλλαγή διαμορφώθηκε στα 110 εκατ. (on a debt free-cash free basis) και η συνεπαγόμενη αξία της εξαγοράς της Γυαλού Μ.Α.Ε. με ημερομηνία αναφοράς την 31-8-2023, προσδιορίστηκε σε περίπου 93 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση το ακριβές ποσό του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής.

Το Smart Park εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Trade Estates εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σε σχέση με τις επιδόσεις του εμπορικού κέντρου ενδεικτικά αναφέρεται ότι η επισκεψιμότητα του το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, το Α’ εννεάμηνο του 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω σημαντική αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητά του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Με αφορμή τη συμφωνία για την αγορά του Smart Park, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε πως «η συγκεκριμένη συναλλαγή, μετά την ολοκλήρωσή της, θα ενισχύσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε αξία άνω των 450 εκατ. (Gross Asset Value)»

Ο πρόεδρος Δ.Σ της Reds, Ευθύμιος Μπουλούτας, από την πλευρά του χαρακτήρισε την πώληση του Smart Park «επιχειρησιακό ορόσημο» για την Reds και τον Όμιλο Ελλάκτωρ σημειώνοντας: «Κλείνουμε έναν πολυετή κύκλο στρατηγικής ανάπτυξης και διαχείρισης του εμπορικού πάρκου έχοντας πετύχει τη σταθερή και βιώσιμη πορεία του. Με τη συναλλαγή αυτή η Reds ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά της και κατά συνέπεια τη δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα, μεγάλα, επενδυτικά της σχέδια στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και το project Καμπά στην Κάντζα Αττικής».