Πηγή Εικόνας: Photo by Mohammad Danish from Pexels

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν το Συνέδριο 6th Athens Investment Forum, με κεντρικό θέμα: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία.

Το εφετινό, 6ο κατά σειρά, συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet), επικεντρώνεται στην επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θεωρείται ενδεδειγμένη λόγω της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε παγκοσμίως, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεων τους στους τομείς της υγείας, της ενέργειας, της αλυσίδας εφοδιασμού, της υψηλής πληθωριστικής πίεσης αλλά και των υψηλών επιτοκίων.

Λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια σκηνή λόγω αυτών των συνθηκών, θα εξεταστούν οι σχετικές επιπτώσεις με παρουσιάσεις αλλά και συζητήσεις προτάσεων αντιμετώπισή τους, τόσο σε μεσοπρόθεσμη όσο και σε μακροπρόθεσμη βάση. Αυτό θα γίνει προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, στην οποία πλέον η χώρα μας διαδραματίζει καίριο ρόλο σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και οι υποδομές.

Για ακόμη μία χρονιά το συνέδριο πλαισιώνουν κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου καθώς και ο κ. Νίκος Τσάφος, Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με ομιλίες υψηλόβαθμων στελεχών τους και διαδραστικές συζητήσεις στα πάνελ των θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου. Οι κρίσιμες συζητήσεις που θα διεξαχθούν θα ενισχύσουν την κατανόηση και την ανταλλαγή ιδεών προωθώντας έτσι την άρρηκτη συνεργασία και διασύνδεση μεταξύ κρατικών φορέων και επιχειρήσεων.