Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Βραβείο του Junior Achievement τον περασμένο Ιούλιο, στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της. Αντίθετα, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, αυτή τη φορά με την παρουσία της στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τη μαθητική «start up» Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το πρώτο βραβείο του JA Europe/GEN-E.


Μάλιστα, είναι και η πρώτη στην ιστορία του JA Greece που εκθέτει τα προϊόντα της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις αφού πολλοί είναι οι επισκέπτες που εντυπωσιάζονται από τη δουλειά των παιδιών που φιλοξενούνται στο Περίπτερο 12 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο έχει φέρει θετικές εξελίξεις για την Isometricks και το προϊόν τους, το Wizzle, ένα συναρπαστικό παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά που έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο. Ήδη, όπως αναφέρει το JA Greece, έχουν γίνει πολύ σημαντικές συναντήσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Αλτζχάϊμερ καθώς και μεγάλες παραγγελίες από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών και άλλους φορείς.

Το περίπτερο της Isometricks επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να αποκτήσει και ο Δήμος Wizzle με το Βυζαντινό σύμβολο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το JA Greece.

Τα παιδιά, που ξεκίνησαν φέτος τη Β’ Λυκείου, έχουν δημιουργήσει καταπληκτικά σχέδια, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από έργα διάσημων ζωγράφων. Οι ψηφίδες σχεδιάζονται με μαθηματικούς υπολογισμούς και εκτυπώνονται από τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή.

Η ομάδα ετοιμάζεται τώρα να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Junior Achievement Worldwide τον Φεβρουάριο του 2024.

Τα παιδιά και οι καθηγητές τους, Νίκος Τερψιάδης και Άννα Ματσιώρη, θα βρίσκονται στο Περίπτερο 12 τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 22:00.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ιsometricks και του Junior Achievement Greece: https://sites.google.com/view/wizzle – https://www.jagreece.org