Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Μεσολάβησε παραπολιτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» με το οποίο φωτογραφίζονταν ο πολιτικός να κάνει βουτιές και διακοπές εν μέσω της κρίσης με τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα το αιχμηρό δημοσίευμα της Καθημερινής, στην παραπολιτική στήλη «Θεωρείο», έγραφε νωρίτερα σήμερα:

«Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…», γράφει η εφημερίδα.

Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου, βρικόμενο υπό το βάρος διαχείρισης της κρίσης των πυρκαγιών, δεν μπορούσε να ανεχθεί τέτοιες «χρονικές συμπτώσεις». Άλλωστε, πρέπει να επισημανθεί, ότι ήταν το «τρίτο χτύπημα» μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα τον μόλις ορισμένο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και οι ανακοινώσεις του για την Έφιππη Αστυνομία, τις οποίες ακύρωσε στην πράξη το Μαξίμου και μάλιστα με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στον Νότη Μηταράκη η (ελάχιστη) δυνατότητα να παραιτηθεί αντί να αποπεμφθεί καθώς επιβεβαιώθηκε ότι το δημοσίευμα είχε βάση.

Η «καρατόμηση» Μηταράκη οδήγησε στον πρώτο «μίνι-ανασχηματισμό» της 2ης κυβέρνησης Μητσοτάκη που εκτός από τη διαχείριση των πυρκαγιών, που αυτή τη φορά έχει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες και θύματα, καλείται να διαχειριστεί και συνεχόμενα «σφάλματα» και φάλτσα υπουργών και άλλων παραγόντων.

Η κυβερνητική ανακοίνωση

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.