Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα δίκτυα 5G αναπτύσσονται και εξελίσσονται, λόγω των μοναδικών τεχνολογικών χαρακτηριστικών τους, της νέας αρχιτεκτονικής και της “λογισμικοποίησης” όλων των λειτουργιών του δικτύου, τα επιχειρηματικά μοντέλα παροχής υπηρεσιών 5G και πέραν αυτού αλλάζουν δραστικά. Μεταβαίνουμε από τις παραδοσιακές γραμμικές αλυσίδες αξίας σε πολύπλοκα οικοσυστημικά δίκτυα αξίας. Κατά συνέπεια, αναδύεται η ανάγκη ενός εντελώς νέου τρόπου ανάπτυξης αποδοτικών επιχειρηματικών μοντέλων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα του 5G αναδύεται η ανάγκη ενός εντελώς νέου τρόπου ανάπτυξης αποδοτικών επιχειρηματικών μοντέλων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα του 5G και αργότερα και του 6G.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η InCites Consulting, πρωτοπορώντας συστηματικά στην αποτελεσματική Επιχειρηματική Μοντελοποίηση πολύπλοκων συστημάτων ΤΠΕ, συνεισέφερε με την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη ενός νέου, καινοτόμου πλαισίου για τον καθορισμό επιτυχημένων, βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων που θα επιτρέψουν σε κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στο οικοσύστημα του 5G & πέραν αυτού, να αποκομίσει αξία και να επωφεληθεί από την καινοτομία και την ανάπτυξη της αγοράς.

Το νέο καινοτόμο Πλαίσιo Επιχειρηματικής Μοντελοποίησης εκπονήθηκε από τον οργανισμό 6G-IA Βιομηχανικός Σύνδεσμος για τα Ευφυή Δίκτυα & τις Υπηρεσίες 6G (6G Smart Networks and Services Industry Association, 6G-IA), σε σχετική Υποομάδα Εργασίας στην οποία συμμετέχει η InCites Consulting με δύο από τους εμπειρογνώμονές της.

Σε δηλώσεις του ο Δρ Ιωάννης Νεοκοσµίδης, διευθύνων σύµβουλος της InCites Consulting, αναφέρει ότι πρόκειται για µια κοινή διευρωπαϊκή προσπάθεια πολλών επιστηµόνων και βασικών παραγόντων της αγοράς σε ένα θέµα κρίσιµης σηµασίας για τη µελλοντική επιτυχία των επιχειρήσεων που στοχεύουν να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη των τεχνολογιών 5G και 6G. Αισθάνοµαι υπερήφανος και ευγνώµων που συµµετείχαµε σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πρόκειται για µια ακόµη αναγνώριση της βαθιάς τεχνογνωσίας και εµπειρίας της InCites Consulting στην ανάπτυξη καινοτόµων Επιχειρηµατικών Μοντέλων ΤΠΕ, προσθεσε.