Πηγή Εικόνας: AEGEAN

Περισσότερους από 5 εκατ. επιβάτες μετέφερε συνολικά η AEGEAN κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2023, καταγράφοντας αύξηση 50% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ ξεπέρασε και την επιβατική κίνηση της αντίστοιχης προ-πανδημίας περιόδου, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές για τη ζήτηση προς τη χώρα, που είχαν αρχικά διαφανεί κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ενισχυμένη κατά 65% έναντι του 2022 και 12% έναντι του 2019 εμφανίζεται η επιβατική κίνηση εξωτερικού για την AEGEAN από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Για την ίδια περίοδο η επιβατική κίνηση εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καταγράφεται ιδιαίτερα ενισχυμένη φτάνοντας το 72% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και το 30% σε σχέση με το 2019.

Στην αύξηση αυτή συντέλεσε τόσο η συνολική διεύρυνση της δραστηριότητας της AEGEAN με νέα δρομολόγια στο εξωτερικό, καθώς τη φετινή χρονιά επιχειρεί με το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο προορισμών στην ιστορία της, όσο και η ενίσχυση της συχνότητας των πτήσεων, από πολύ νωρίς σε υφιστάμενα δρομολόγια όπως αυτά της Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σκανδιναβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται, ότι με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε χρονιά, εκκίνησαν και οι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς Μπρίστολ, Μπέρμινγχαμ, Ρίγα και Λιλ, τα απευθείας δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη και Κολωνία, αλλά και τα απευθείας δρομολόγια από Χανιά, Ιωάννινα, Μύκονο, Ρόδο και Καλαμάτα προς Τελ Αβιβ. Ενώ, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκκινήσουν ακόμη 9 νέα δρομολόγια από/προς την Αθήνα (Λουμπλιάνα, Νταμμάμ, Νιουκάστλ, Σεβίλλη, Όλμπια, Κουβέιτ, Πίζα, Πάλμα Ντι Μαγιόρκα και Σπλιτ), 3 νέα δρομολόγια από/προς τη Θεσσαλονίκη (Βενετία, Ερεβάν και Τιφλίδα), ενώ, ταυτόχρονα, επανέρχονται στο πρόγραμμα μετά τη χειμερινή διακοπή, 5 δρομολόγια από/προς το Ηράκλειο (Βιέννη, Μασσαλία, Λάρνακα, Τίρανα και Βελιγράδι) και το δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με το Βελιγράδι.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN για το 2023, θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλ. περισσότερες από το 2019. Η εταιρεία θα επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, από τις 10 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ, των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo.