Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση, με αναφορά στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο αποτίμησης του έργου EMOBICITY, την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, ώρες 09:30 με 15:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα). Το έργο EMOBICITY (https://projects2014-2020.interregeurope.eu/emobicity/) χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe και εθνικούς πόρους και εντάσσεται στις δράσεις της εθνικής πολιτικής για την ενίσχυση των «καθαρών» μεταφορών και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης, για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των μεταφορών και τη μείωση των εκπομπών CO2.

Κύριος στόχος του EMOBICITY είναι η προαγωγή και η επιτάχυνση των μέτρων και πολιτικών (νομοθεσία, οικονομικά και φορολογικά κίνητρα/αντικίνητρα κ.λπ.) για την εφαρμογή και προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε 5 χώρες της Ε.Ε. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν ευκαιρίες, δυνατότητες προόδου και καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εξειδικευμένες προτάσεις και ιδέες και μέσα από ανταλλαγή εμπειριών /τεχνογνωσίας με τους συμμετέχοντες ευρωπαίους εταίρους. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Περιφέρεια και Δήμους της Αττικής, το ΤΕΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και το ΚΑΠΕ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων/εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, από Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ρουμανία.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία, στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να αποστείλουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα, αναγράφοντας τα στοιχεία και την ιδιότητά τους, στη διεύθυνση ntaras@cres.gr, μέχρι τη Δευτέρα 8.5.2022. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής, με εγγραφή μέσω του συνδέσμου https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAof-yqqTsuHtyid0UC_7XWFdhmd9k0dJrL.