Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.jpg

Σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις αθλητικού και γαστρονομικού τουρισμού, καθώς και ένα φόρουμ σχετικά με την τουριστική βιομηχανία στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο στα Χανιά, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, που υποστηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προβολής του πολυποίκιλου ελληνικού τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 6 Μαΐου, στο Μεγάλο Αρσενάλι – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στην πόλη των Χανίων, θα διεξαχθεί το Choose Greece – Choose Crete με θέμα «Hospitality in Crete: Extending the Tourist season | Over tourism and Sustainability». Το Choose Greece – Choose Crete έχει σκοπό να αποτελέσει ένα Παρατηρητήριο Τουρισμού, που θα καταγράφει και θα συνοψίζει ετησίως όλα τα δεδομένα σχετικά με την τουριστική βιομηχανία στην Κρήτη, ώστε να σχεδιαστούν τα κατάλληλα μέτρα για τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό. Στις συζητήσεις θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Κρήτης, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, δήμους, φορείς του τουρισμού και πρεσβείες, καθώς επίσης επιχειρηματίες του κλάδου, ακαδημαϊκοί κ.ά. Κεντρικός άξονας θα είναι η προβολή της Κρήτης ως ένας τουριστικός προορισμός ιδανικός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που αντοπκρίνεται στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών.

Στο Choose Greece – Choose Crete θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ενώ ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα «Κρήτη: Ένας προορισμός 365 ημερών».