Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τελικά, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν σε λογικές τιμές, όπως παραδέχονται οι ίδιοι. Κοινώς η αγορά με την παρέμβασή μας ρυθμίστηκε σωστά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Οι δε αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό».

Αυτό σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τιμές των αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα.

Ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά την έναρξη της πασχαλινής περιόδου, με την απόφασή μας να συμπεριληφθούν τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», που υποτίθεται «δεν δουλεύει», ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προέβαλαν λαϊκίστικα το επιχείρημα ότι καταστρέφουμε τους κτηνοτρόφους. Εμείς αντιθέτως ισχυριστήκαμε ότι η τιμή που τελικά οδηγήθηκε η αγορά είναι λογική και δίκαιη και για τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τους καταναλωτές.

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής μας οι καταναλωτές απήλαυσαν το πασχαλινό τους τραπέζι με τιμές καλύτερες από πέρσι, οι αγορές ξεπούλησαν όλα τα αρνιά και τα κατσίκια που είχαν προμηθευτεί σε αντίθεση με πέρσι που χιλιάδες αμνοερίφια έμειναν απούλητα και πετάχτηκαν και τελικά, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν σε λογικές τιμές, όπως παραδέχονται οι ίδιοι.

Κοινώς η αγορά με την παρέμβασή μας ρυθμίστηκε σωστά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Οι δε αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γκουρομπίνος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: «έφυγαν όλα τα αρνιά και σε καλές τιμές, από 7 έως 7,5 ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κτηνοτρόφος είχε πολλά ζώα, κλείστηκαν συμφωνίες και με 8 ευρώ. Δεδομένων των συνθηκών θεωρώ ότι πήγαμε καλά. Δεν παρακαλούσαμε τους εμπόρους, σφάξαμε όλα όσα υπολογίζαμε».