Αποδέσμευση του Κυβερνείου (Παλατάκι) από την ΕΤΑΔ και δημόσια αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας ζήτησαν οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση/συζήτηση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών «Σώστε το Παλατάκι», στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ.

Μάλιστα στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η μετεξέλιξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών σε Σωματείο, με την επωνυμία «Σώστε το Κυβερνείο (Παλατάκι)» ενώ μπήκαν και οι πρώτες υπογραφές των ιδρυτικών μελών του. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το Σωματείο να αποκτήσει νομική υπόσταση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σώστε το Παλατάκι» αναφέρθηκαν στις μέχρι τώρα εξελίξεις στο θέμα και κάλεσαν τις δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο (θεσμικές και ατομικές) σε συστράτευση προκειμένου να αναδειχτεί περαιτέρω το ζήτημα της διάσωσης και χρήσης του Κυβερνείου και να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος επίτευξης του στόχου.

Τις θέσεις και προτάσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών ανέπτυξαν από το πάνελ της εκδήλωσης οι: Νίκος Καρακώστας (Πρόεδρος των συνταξιούχων δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαρσακέλης (οικονομολόγος, καθηγητής και πρ. αντιπρύτανης του Α.Π.Θ.), Πρόδρομος Νικηφορίδης (αρχιτέκτονας), Κώστας Μαμέλης (δικηγόρος), Μαρία Σταυρίδου (δικηγόρος) και Μπάμπης Γιαννακίδης, δημοσιογράφος, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτιστικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής της Θεσσαλονίκης, νυν και υποψήφιοι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και πρώην Υπουργοί Βόρειας Ελλάδας ή Μακεδονίας Θράκης . Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα,  (ο οποίος απουσίαζε εκτός Ελλάδας) εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, η Δημοτική Σύμβουλος, καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρα Αλεξίου.