Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πάνω από 2.736 μαθητές και μαθήτριες από 8 σχολεία δήμων της Αττικής συμμετείχαν το διήμερο 22-23 Μαρτίου στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι δήμοι, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Ειδικότερα στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και παρουσίασης του προγράμματος, συμμετείχαν μαθητές από σχολεία των δήμων Ηρακλείου, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Παλλήνης, Μεγαρέων και Σπάτων Αρτέμιδος.


Τι είναι το πρόγραμμα 
The Green City”

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος “The Green City”, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’ αυτό, παραδίνοντάς τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

Από τις δράσεις στα σχολεία, οι μαθητές ενημερώνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης και τα οφέλη από την ανακύκλωση των διαχωρισμένέων υλικών 8 κατηγοριών (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικός/ηλεκτρικός εξοπλισμός, βρώσιμα έλαια και λίπη, καθώς και ρούχα/υφάσματα).

Στο τέλος της ενημέρωσης, οι μαθητές προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ή μέσω του διευθυντή του σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του Green City, προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.