Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Ralf Kronenberger - pixabay.com

Επιχορηγήσεις ύψους περίπου 1,8 εκ. ευρώ σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Ρεθύμνου, εγκρίθηκαν με απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα.

Συγκεκριμένα, για την πρόσκληση που αφορά την «Αστική Αναζωογόνηση», προχώρησε η έγκριση για το έργο «Αισθητική και λειτουργική ανάπλαση των Ανωγείων» από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό 1,02 εκ. ευρώ.

Βασικός στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση της κεντρικής οδού και του συνεκτικού τμήματος του οικισμού. Το έργο εντάχθηκε ως μέρος της συνολικής πρότασης για δράσεις αστικής αναζωογόνησης της Περιφέρειας Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 22,5 εκ. ευρώ και αφορά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ολιστικών αστικών αναπλάσεων.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του προχώρησε στην πρόσκληση για την «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» από το ΤΠΑ του υπουργείου για το «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού». Στην πρόσκληση έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες. Στόχος της προτεραιότητας είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από κάθε είδους φυσική καταστροφή. Για την Π.Ε Ρεθύμνου προτείνονται για χρηματοδότηση: «Δήμος Ανωγείων: Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση σχολικών αιθουσών λόγω σεισμού την 27.9.2021 συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Δήμος Ρεθύμνου: Αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Δήμος Αγίου Βασιλείου με φορέα υποβολής την Περιφέρεια Κρήτης: Περιφέρεια Κρήτης: Εργασίες διαχείρισης των συνεπειών από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2022 στις υποδομές περιοχής Δήμου Αγίου Βασιλείου της ΠΕ Ρεθύμνης συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ».