Η Ford αποκάλυψε σήμερα το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer που συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ. Το μεσαίου μεγέθους crossover μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα σε δύο σειρές καθισμάτων και είναι πλήρως εξοπλισμένο για οικογενειακά ταξίδια περιπέτειας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία, προσφέρει μια εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία, βοηθώντας οδηγούς και επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι και ξεκούραστοι κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Διαθέτει μια ευμεγέθη κινητή οθόνη αφής και ένα πλήρως συνδεδεμένο σύστημα infotainment.

Σχεδιασμένο για ταξίδια περιπέτειας και με αποθηκευτικό χώρο περίπου 470 λίτρων το ηλεκτρικό όχημα της Ford είναι ιδανικό για εξερεύνηση της πόλης και όχι μόνο. Η κονσόλα με χωρητικότητα 17 λίτρων ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό μπορεί να χωρέσει ένα laptop 15 ιντσών, προσφέροντας πολλές λύσεις για αποθήκευση μικροαντικειμένων. Τα υλικά στο εσωτερικό είναι υψηλής ποιότητας, όπως σμιλεμένα σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου.

Ως προς την φόρτιση, αυτή από το 10 – 80% γίνεται σε μόλις 25 λεπτά και θα υπάρχει πρόσβαση έως το επόμενο έτος, σε 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο Explorer μπορεί να παραγγελθεί από τα τέλη του τρέχοντος έτους, με αναμενόμενη τιμή κάτω από 45.000 ευρώ.