Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8E%CE%B4%CF%81%CE%B1#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%B1.jpg

Η κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων Ύδρας με χρηματοδότηση ύψους 9.964.350 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ 2014-2020, δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον ανάδοχο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα, του δημάρχου Γ. Κουκουδάκη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλη, κ.α, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σκοπός του έργου είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία των λυμάτων του οικισμού της Ύδρας με συνέπεια τη βελτιωθεί η ποιότητας ζωής των πολιτών με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι με το έργο επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ύδρα σημειώνοντας ότι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η δρομολόγηση του επιτεύχθηκε: «Με συστηματική δουλειά και στενή συνεργασία με τον Δήμο της Ύδρας και τους συναρμόδιους φορείς, τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής κατάφεραν να επιλύσουν τα όποια ζητήματα και να προχωρήσει η υλοποίηση ενός έργου που τόσο έχει ανάγκη η Ύδρα. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει με έργα πνοής και με σημαντικές χρηματοδοτήσεις να στηρίζει την τοπική και τουριστική ανάπτυξη της Ύδρας η οποία αποτελεί ένα από τα διαμάντια της Αττικής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Κουκουδάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την τουριστική υποδομή του νησιού και θα ανεβάσει και το επίπεδο της ζωής των κατοίκων. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια αλλά και «τον πρωθυπουργό και όσους ενέσκηψαν πάνω σε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα της Ύδρας και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και η απαιτούμενη έκταση για την εγκατάσταση του εν λόγω έργου. Καθυστερήσεις, γραφειοκρατίες αγκυλώσεις και εμπόδια ξεπεράστηκαν γιατί υπήρχε πείσμα και αποφασιστικότητα. Η Ύδρα αξίζει αυτές τις υποδομές και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», επισήμανε ο ίδιος.