Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» και ο όμιλος εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Moro Global με δραστηριότητες και επιχειρηματική παρουσία σε τρεις ηπείρους, ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφώνου για τη δημιουργία πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη, την προώθηση και την αξιοποίηση της καινοτομίας στο χώρο της τεχνολογίας. Ο κύριος σκοπός της συνεργασίας είναι η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην αγορά.

 

Η υλοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας θα περιλαμβάνει και θα παρακολουθεί τις πέντε κύριες φάσεις του κύκλου ζωής της καινοτομίας (Innovation Lifecycle: Research – Develop – Innovate – Grow – Evolve) ακολουθώντας το σύγχρονο πλαίσιο που εισήγαγε και εφαρμόζει η Moro Global διεθνώς. Ο «Δημόκριτος» θα επικεντρωθεί στις δύο πρώτες φάσεις και ο όμιλος εταιρειών στις επόμενες τρεις.

 

Οι δύο εταίροι, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους, θα προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα στον σχεδιασμό, στην προετοιμασία, στην πλήρη ανάπτυξη και στη λειτουργία του Επιταχυντή Καινοτομίας στον χώρο της Άμυνας και Ασφάλειας (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA) του ΝΑΤΟ. Ο βασικός στόχος της πρώτης αυτής δραστηριότητας είναι η βοήθεια καινοτόμων επιχειρήσεων που εστιάζουν στις αμυντικές εφαρμογές και στις εφαρμογές πεδίων όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα δεδομένα, η βιοτεχνολογία, η κβαντική υπολογιστική, το διάστημα και τα καινοτόμα υλικά.