Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη εξαγωγή αργού πετρελαίου στην ιστορία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα η Energean.

Συγκεκριμένα, με τη χρησιμοποίηση των αποθηκευτικών χώρων και των υποδομών εκφόρτωσης του πλοίου “Energean Power”, οι παραχθέντες από το κοίτασμα Karish ρευστοί υδρογονάνθρακες εκφορτώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια σε πετρελαιοφόρο, με κατεύθυνση διεθνείς αγορές. Το φορτίο πωλήθηκε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συμφωνίας με την Vitol και συνιστά την πρώτη εξαγωγή ενέργειας από μια νέα πηγή στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία δημιουργεί και ένα πρόσθετο έσοδο για την Energean.

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για το ότι η Energean συνέβαλε στο να εισέλθει το Ισραήλ στο κλαμπ των εξαγωγέων πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο που ενισχύει την πορεία ανάπτυξης της Energean ως ενός σημαντικού παίκτη στην τοπική και στις περιφερειακές αγορές».

Ο Nick Witney, Εμπορικός Διευθυντής του ομίλου Energean, πρόσθεσε:

«Παραμένουμε εστιασμένοι στο φυσικό αέριο και η παραγωγή μας στο Ισραήλ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Ωστόσο, το ελαφρύ, καλής ποιότητας αργό πετρέλαιο που παράγεται από σύγχρονες και χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος υποδομές, όπως το “Energean Power”, παρουσιάζει διεθνώς αυξημένη ζήτηση».

Σημειώνεται ότι, στην πλήρη ανάπτυξη των υποδομών του, το “Energean Power” θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 32.000 βαρελιών ρευστών υδρογονανθράκων την ημέρα.