Δεν αποχωρεί από τον ΟΤΕ η Deutsche Telekom όπως κατέστησε σαφές με ανακοίνωσή της, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στη σχετική φημολογία.

Η γερμανική εταιρεία χαρακτήρισε χθες «εντελώς ανυπόστατη» τη φημολογούμενη πρόθεση πώλησης της συμμετοχής της στον ΟΤΕ, την οποία αποκαλεί «στρατηγικής σημασίας».

Επιπλέον υπογράμμισε τα εξής: «Οι λειτουργικές επιδόσεις του ΟΤΕ είναι εξαιρετικές. Η διοίκηση κάνει πολύ καλή δουλειά. Η Deutsche Telekom έχει τονίσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, ότι η επένδυσή της στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας».

Η Deutsche Telekom διατηρεί ποσοστό 50,9% στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό (51,4% εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών). Το δημόσιο έχει 1,1% των μετοχών της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης της χώρας και ο ΕΦΚΑ 6,1%.

Σημειώνεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου αναμένονται τα ετήσια αποτελέσματα για το 2022 τόσο της γερμανικής εταιρείας όσο και του ΟΤΕ. Εκεί πιθανότατα θα γίνουν νέες αναφορές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την επικαιροποίηση του επενδυτικού σχεδίου του ΟΤΕ.

Βάσει των εκτιμήσεων που διατυπώθηκαν με αφορμή το 9μηνο της προηγούμενης χρήσης, καθώς οι προοπτικές για το ΑΕΠ στην Ελλάδα παραμένουν θετικές, το 2022, ο Όμιλος ΟΤΕ  θα παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση των εσόδων και μονοψήφιο ρυθμό αύξησης του EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) επιπέδου χαμηλού προς μεσαίου.