Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Alpha Bank και κοινοπραξία Dimand – Premia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας για το project Skyline.

Οι δύο προαναφερόμενες real estate, εισηγμένες εταιρείες (η πρώτη developer και η δεύτερη επενδυτική) στο πλαίσιο του Skyline θα αποκτήσουν σημαντικό χαρτοφυλάκιο προς ανάπτυξη και αξιοποίηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η Dimand (πιθανότατα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD) και η Premia θα αποκτήσουν το 65% μιας νέας εταιρείας – όχημα (SPV) στην οποία μεταβιβάζονται 575 ακίνητα, αξίας περίπου 0,5 δις. ευρώ, ιδιοκτησίας της Alpha Bank και της θυγατρικής της, Alpha Αστικά Ακίνητα.

Πρόκειται για ακίνητα διαφόρων χρήσεων με σημαντική συγκέντρωση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φιλελλήνων (Πλατεία Συντάγματος), επί της οδού Σταδίου (Πλατεία Κοραή), στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου κ.α., καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

Περί τα 50 ακίνητα του Skyline είναι εμπορικά – πρώτης κατηγορίας περιουσιακά στοιχεία – τα οποία χρήζουν ανακατασκευής. Εργασίες ανακαίνισης για να διατεθούν στην αγορά με την ίδια ή άλλη χρήση είναι και περίπου 320 ακίνητα του χαρτοφυλακίου. Η προοπτική για τις κατοικίες είναι σταδιακά να πουληθούν.

H Alpha Bank διατηρεί το 35% του SPV, ενώ θα παρέχει στη νέα εταιρεία την χρηματοδότηση για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Γενικότερα στόχος του SPV είναι η ενεργητική διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, με πωλήσεις ακινήτων όπου αυτό είναι ώριμο, ανακαινίσεις – ανακατασκευές, αλλά και αγορές.