Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία «Οικουμενικό Σύμφωνο (Global Compact) των Ηνωμένων Εθνών» (UNGC) -μία εθελοντική πλατφόρμα μέσω της οποίας αναπτύσσονται, υλοποιούνται και επικοινωνούνται υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως- ανακοίνωσε η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποστολή της Sunlight Group είναι η συνεχής αναζήτηση της γνώσης που βασίζεται σε δεδομένα και πληροφορίες, τα οποία μετατρέπει σε καινοτομία για να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να βελτιώνει τη ζωή όλων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Sunlight δραστηριοποιείται σε 12 χώρες και τρεις ηπείρους, με τις δραστηριότητες της εταιρείας να περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο καινοτομίας, παραγωγής, συναρμολόγησης και υπηρεσιών. Ένα παγκόσμιο δίκτυο που αναπτύσσει λύσεις αποθήκευσης ενέργειας νέας γενιάς, επιταχύνοντας την ενεργειακή μετάβαση σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Η Sunlight είναι αξιόπιστος εταίρος που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, καθαρής ενέργειας και απανθρακοποίησης, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σταθερά σε νέα ταλέντα και προηγμένες, φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές ανά τον κόσμο και υποστηρίζει την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται.

Το «Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών» ξεκίνησε το 2000 και είναι η μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία για τη βιωσιμότητα στον κόσμο. Στα μέλη του Συμφώνου συγκαταλέγονται περισσότερες από 15.000 εταιρείες και 3.800 μη επιχειρηματικοί φορείς και οργανισμοί που εδρεύουν σε περισσότερες από 160 χώρες, καθώς και περισσότερα από 69 τοπικά δίκτυα. Η κοινότητα του UNGC προτεραιοποιεί και προωθεί τους κοινωνικούς στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Sunlight Group συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία μαζί με χιλιάδες ακόμη κορυφαίες εταιρείες που δεσμεύονται να αναλάβουν υπεύθυνη επιχειρηματική δράση για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους. Το «Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών» συνιστά έκκληση προς τις επιχειρήσεις να ευθυγραμμίζουν τις δραστηριότητες και τη στρατηγική τους με βάση δέκα παγκοσμίως αποδεκτές αρχές σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και καταπολέμησης της διαφθοράς, και να αναλάβουν δράση για την υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η Sunlight Group υποστηρίζει ουσιαστικά αυτούς τους στόχους, εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα, αναπτύσσοντας σχετική στρατηγική σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), και αναλαμβάνοντας αντίστοιχες δεσμεύσεις.