Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται υπ’ ατμόν για το κλείσιμο των ψηφοδελτίων. Ενόψει των επερχόμενων εκλογών, και όσο πλησιάζει ο καιρός – και δεν γίνονται επίσημες ανακοινώσεις – προκύπτουν εκπλήξεις και ανατροπές.
Το economix.gr δεν σχολιάζει φήμες και δεν κάνει παιχνίδια με υποψηφίους, αλλά τώρα έχουμε είδηση οικονομικού περιεχομένου που συνιστά ανατροπή και είπαμε να σας ενημερώσουμε….
Συγκεκριμένα, αυτές τις πρώτες ημέρες του νέου έτους κυκλοφορεί με πολύ χαρά στους διαδρόμους της οδού Νίκης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Όπως λένε οι πληροφορίες από τους ωτακουστές, ο γνωστός μητσοτακικός Νίκος Παπαθανάσης πήρε πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου να είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών.
Η ανατροπή έγκειται στο ότι, παρότι ο ίδιος το επιθυμούσε από καιρό, ο Πρωθυπουργός του είχε ζητήσει να μην είναι υποψήφιος (κάτι που τον στεναχώρησε τα μάλα) και μάλιστα ο ίδιος το είχε ανακοινώσει (ότι δεν θα είναι υποψήφιος) σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24 στα μέσα Ιουνίου. Τότε οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε έναν από τους δύο Υπουργούς στο Ανάπτυξης να μην τρέχει με τις εκλογές αλλά να συνεχίζει τη δουλειά για την αγορά.
Τώρα όμως που οι εκλογές έχουν πάει στο τέλος, όντως, της τετραετίας, τα δεδομένα προφανώς άλλαξαν και ίσως οι εκτιμήσεις-εισηγήσεις της τριανδρίας (Μπρατάκος, Μαρινάκης, Νέζης) της ΝΔ που έχει επιφορτιστεί με την προετοιμασία ψηφοδελτίων και εκλογών, να είναι διαφορετικές… Ο Νίκος παπαθανάσης ήδη κυκλοφορεί με αέρα αισιοδοξίας και χαρά και το λέει σε συνομιλητές του ότι θα είναι υποψήφιος.
Με μια μικρή διευκρίνηση: αυτή τη φορά ακούμε ότι θα είναι στον Νότιο Τομέα της Β Αθήνας, ενώ παλαιότερα ακούγονταν για τον Βόρειο Τομέα, όπου είναι υποψήφιος και ο Υπουργός του Άδωνις Γεωργιάδης. έτσι η Υπουργική ηγεσία του Ανάπτυξης δεν θα κονταροχτυπηθεί για τον σταυρό – αν και Άδωνις έλεγε ότι θα βοηθήσει τον Παπαθανάση εξαρχής, ανεξαρτήτως περιφέρειας… Το υπουργικό δίδυμο που πιστώνεται επενδύσεις και αγορά τα τελευταία χρόνια – και μάλιστα ανέγγιχτο από ανασχηματισμούς – θα διεκδικήσει την εκλογή στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της άλλοτε Β Αθηνών. Από τον Βορρά μέχρι το Νότο της Αθήνας, δυνατότητα για επιχειρηματική ψήφο δίνει η ΝΔ…
Αναμένουμε και πιο επίσημες ανακοινώσεις συντόμως – αλλά την πληροφορία την καταγράφουμε!
UPDATE 4/1/2022: το δημοσίευμα του economix.gr προκάλεσε θόρυβο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδίως στους διαδρόμους, κυρίως γιατί ήταν σχεδόν ταυτόχρονο με το «κλείσιμο» της συμφωνίας.
Ωστόσο, καθώς ήταν μια εξέλιξη εν τη γενέσει, προέκυψαν νεότερες πληροφορίες: ο Νίκος Παπαθανάσης, μας λένε, θα είναι τελικά υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα, καθώς εκεί κινείται και έχει κάποιον κόσμο.
Έτσι, θα βρεθεί το υπουργικό δίδυμο της οδού Νίκης να διεκδικεί ψήφο στην ίδια περιφέρεια… Λέτε να δώσει ο Άδωνις δισταυρία στον Αναπληρωτή του;
ΥΓ: επειδή σήμερα Τετάρτη 4/1/2023 θα δείτε πιθανότατα την είδηση και αλλού ως «αποκλειστική», να θυμάστε ότι τη δημοσιοποίησε πρώτος ο Πολιτίξ, ο γνωστός Γαλάτης, στο economix.gr, από την Τρίτη 3/1 το μεσημέρι… Την ώρα περίπου που έφυγε από το Μαξίμου ο Παπαθανάσης, δηλαδή…