Διαγωνισμός καινοτομίας HDB - Elevate Greece
Διαγωνισμός καινοτομίας HDB - Elevate Greece
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε ο 2ος διαγωνισμός καινοτομίας που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, σε συνεργασία με το Elevate Greece και με την παρουσία του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα απονεμήθηκε το βραβείο στην startup του Elevate Greece, Quetri IT Solutions.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνουμε κίνητρο για ευγενή άμιλλα μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλάζουμε τη νοοτροπία προβάλλοντας την επιχειρηματική ηθική και τα οφέλη των επιχειρηματιών που τολμούν, παίρνουν ρίσκα και καινοτομούν. Αρχίζουμε πλέον στην χώρα να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες ως άτομα και ως λαός. Η εταιρία που βραβεύεται σήμερα, πέραν του χρηματικού επάθλου γίνεται παράδειγμα προς μίμηση».

Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, επεσήμανε: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και περηφάνια για τη σημερινή βράβευση εταιρείας-μέλους του Elevate Greece. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους συμμάχους στην υποστήριξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός HDB Innovation Challenge που λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι πολύ σημαντικός για την ενίσχυση των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων και πρέπει να αποτελέσει θεσμό καθώς δίνει νέα κίνητρα σε ταλαντούχους επιχειρηματίες».

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η υλοποίηση του Project «Funding Wizard».

Ο πρόεδρος της HDB, Γιώργος Ζαββός, η διευθύνουσα σύμβουλος, Αθηνά Χατζηπέτρου και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Παντελής Τζωρτζάκης, συνεχάρησαν τους εκπροσώπους της εταιρίας που διακρίθηκε και ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση συμβολαίου PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζωρτζάκης, ζητούμενο του διαγωνισμού είναι η  δημιουργία PoC, για μια εξελιγμένη πλατφόρμα, η οποία θα συγκεντρώνει και θα παρέχει αυτόματα κάθε είδους πληροφορία από ηλεκτρονικά προσβάσιμες πηγές σε παγκόσμια βάση που αφορά τρόπους χρηματοδότησης που συνδυάζουν ενισχύσεις μέσω προγραμμάτων που διαχειρίζονται δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Θα πρόκειται για ένα aggregator που θα βρίσκεται στο site της HDB με συνεχή επικαιροποίηση που θα περιλαμβάνει grants / συγχρηματοδοτήσεις/ εγγυήσεις ή συνδυασμό τους, βάσει προφίλ που θα συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος – χρήστης.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω της συνεργασίας της HDB και του Elevate Greece και μετά τον περσινό διαγωνισμό «ESG Innovation Challenge» που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε συνεργασία με το Elevate Greece για να δημιουργηθούν αυτόματες πλατφόρμες αξιολόγησης επιχειρήσεων βάσει ESG και Innovation κριτηρίων, οι εταιρίες που κέρδισαν, σήμερα βρίσκονται σε συζητήσεις με φορείς και εμπορικές τράπεζες και έχουν ήδη παρουσιάσει τα δύο έργα τους στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Με τις νικήτριες εταιρείες ξεκίνησαν τα δυο έργα και ύστερα από έξι μήνες στενής συνεργασίας και καθοδήγησης από την ομάδα καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Μετά την βράβευση της νικήτριας εταιρίας  υπογράφηκε και η σχετική πρόθεση συνεργασίας και αυτό ορίζει την εκκίνηση της σχέσης που θα επισημοποιηθεί μετέπειτα με την υπογραφή σχετικής σύμβασης.