Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη αποσφράγιση των φακέλων συμμετοχής για την Α’ Φάση του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ το εν λόγω έργο είναι εκτιμώμενης αξίας 128,75 εκατ. ευρώ προ Φ.Π.Α., σε όρους καθαρής παρούσας αξίας. 

Στον διαγωνισμό προσήλθαν οι κάτωθι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς με τη μορφή σύμπραξης:

* ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

* «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTRAKAT – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.»

* “ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.- ΑΒΑΞ Α.Ε.”. 

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Ταυρωπού. Η συνολική εξυπηρετούμενη έκταση του έργου ανέρχεται σε 115.000 στρέμματα και βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «η συμμετοχή των φορέων καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση έργων με τη μορφή ΣΔΙΤ μη ανταποδοτικού χαρακτήρα και τον σωστό σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στον τομέα των εγγειοβελτιωτικών έργων».