Ένας 24ωρος μαραθώνιος ιδεών για το κλίμα, το Climathon, έρχεται στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2022 στην Αγία Παρασκευή από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος,  τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» -το οποίο διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece- και σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για τη Βιωσιμότητα, καθώς και το γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Climathon επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική κρίση και αλλαγή. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες τού ΕΙΤ Climate-KIC Hub Greece. και στόχος του είναι η ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9.000 συμμετέχοντες.

Στην Ελλάδα, το Climathon έχει διοργανωθεί σε 14 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Θήβα, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Μυτιλήνη).

Το Climathon θα πραγματοποιηθεί στο ACG Events Hall την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και συνιστάται η κατοχή προσωπικού υπολογιστή αλλά απαιτείται εγγραφή.