Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το «τέρας» των σκουπιδιών μπορούμε να το νικήσουμε τονίζει η Περιφέρεια Αττικής, με σταθερό αγώνα και συμμάχους τους πολίτες, στους οποίους υποδεικνύει πρακτικές οδηγίες, μέσα από τη δεύτερη φάση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που υλοποιεί με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Ειδικότερα, στην β’ φάση της καμπάνιας προβάλλονται:

– Ο τρόπος χρήσης του καφέ κάδου και της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, που διευκολύνεται μέσα από τη δωρεάν διανομή 200 καφέ απορριμματοφόρων και 45.000 κάδων στους δήμους.

-Τα 7 βήματα που γίνονται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους 66 δήμους, για να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο.

-Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης, που τοποθετείται σταδιακά σε κάθε δήμο της Αττικής.

-Η εκπαίδευση των πολιτών στην ανακύκλωση και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής και τα 60 κινητά πράσινα σημεία που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση, σε όλους σχεδόν τους δήμους.

Με αφορμή την έναρξη της νέας φάσης της καμπάνιας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Με απλά και κατανοητά βήματα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη “Πράσινη Περιφέρεια” της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Μέσα από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ο κάθε πολίτης της Αττικής μπορεί να δώσει αξία στα σκουπίδια του, που είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας μας. Δίνουμε σε όλους τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα διαθέσιμα “όπλα” που πλέον έχουμε, ώστε να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος, διαχωρίζοντας τα απορρίμματα από το σπίτι κιόλας, υιοθετώντας νέες πρακτικές όπως ο καφέ κάδος και τοποθετώντας τα τελικά στους σωστούς κάδους και γωνιές ανακύκλωσης, που πλέον βρίσκονται σε πολλά σημεία σε όλη την Αττική. Με τον τρόπο αυτό τα απορρίμματα δεν θα γίνουν ποτέ σκουπίδια. Αντίθετα θα αποκτήσουν αξία».