Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/el/illustrations/%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ae-%ce%bd%ce%bf%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%ad%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b6%cf%89-3382507/

Την Ελλάδα επέλεξε η DGTAL, εταιρεία παροχής Software-as-a-Service για να εγκαταστήσει την πλατφόρμα λειτουργίας της.


Όπως γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση, παράλληλα με την ίδρυση της θυγατρικής DGTAL Pathos, που αφορά στη λειτουργική πλατφόρμα της εταιρείας και έχει έδρα την Αθήνα, η DGTAL ολοκλήρωσε την εταιρική της δομή, εγκαθιστώντας την έδρα της στη Ζυρίχη και τον κόμβο ανάπτυξης λογισμικού στην Κοπεγχάγη.

Υπενθυμίζεται ότι η DGTAL συστάθηκε πέρυσι και αποτελεί σύμπραξη της γερμανικής ασφαλιστικής Gossmann & Cie. και της ελβετικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Deon Digital, Η θυγατρική της, DGTAL Pathos, είναι ελληνική με έδρα στην Αθήνα και θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας της πανευρωπαϊκά.

Σημειώνονται ότι τα δυο τελευταία χρόνια, οι ιδρυτικές εταιρείες επένδυσαν κεφάλαια ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των προϊόντων DRILLER και HUSTON, ενώ, πλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με θεσμικούς επενδυτές για πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση, ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Εντός του 2022, η εταιρεία προδιέγραψε προβλεπόμενα ετήσια έσοδα της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, από πέντε έργα στους τομείς της ασφάλισης υγείας και της ασφάλισης οχημάτων σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα, τα οποία αφορούν περισσότερες από 500 χιλιάδες ζημιές ετησίως. Επιπλέον, η DGTAL βρίσκεται σε συζητήσεις για την παροχή των προϊόντων της σε περισσότερους από 10 επιπλέον πελάτες πανευρωπαϊκά, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία έχει ήδη διαχειριστεί μεγάλο όγκο ασφαλιστικών δεδομένων, έχοντας επεξεργαστεί περισσότερα από πέντε εκατ. έγγραφα και 500 χιλιάδες φακέλους αποζημιώσεων, μέσω της ναυαρχίδας της DRILLER. Το DRILLER είναι ένα ισχυρό deep analytics και audit εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλιστικές εταιρίες και πράκτορες να αξιοποιούν τόσο τα δομημένα όσο και τα μη δομημένα δεδομένα τους, να αποκτούν ορατότητα του περιεχομένου των χαρτοφυλακίων ζημιών, να αυτοματοποιούν χειρωνακτικές διαδικασίες, να προβλέπουν δυσμενείς απαιτήσεις (adverse claims development) και να επισημαίνουν περιπτώσεις που χρειάζονται άμεση και έμπειρη αξιολόγηση.

Διοικητική ομάδα με ασφαλιστική εμπειρία και τεχνολογία αιχμής

Η DGTAL ολοκλήρωσε επίσης τη σύνθεση της διοικητικής της ομάδας, με επικεφαλής τον Arndt Gossmann ως CEO και συνιδρυτή, στέλεχος με εμπειρία στον κλάδο της ασφάλισης, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Dr. Florian Herzog ως Chief Technology Officer και τον Dirk Sebald, ως Chief Group Officer, επίσης συνιδρυτές. Η διοικητική ομάδα περιλαμβάνει την Joanna Aquilina ως Chief Financial Officer, τον Christian Altmann ως Chief Operations Officer και τη Βάντα Γιανναρά, ως Chief Client Officer  & Managing Director της ελληνικής DGTAL Pathos. Σημειώνεται ότι στο δυναμικό της DGTAL περιλαμβάνονται δώδεκα ακόμη στελέχη από τον κλάδο της ασφάλισης, προγραμματιστές και αναλυτές δεδομένων.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της DGTAL Pathos, η Βάντα Γιανναρά, Managing Director, ανέφερε: «Είμαστε βαθιά περήφανοι για την απόφαση της εταιρείας μας να εγκαταστήσει την πλατφόρμα λειτουργίας της στην Ελλάδα. Αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης της DGTAL στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού μας, καθώς πρόκειται για μία από τις πρώτες διεθνείς Start-ups υψηλής τεχνολογίας που το επιλέγουν. Η ελληνική ομάδα πρόκειται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής αξίας προς τους πελάτες μας στη διεθνή ασφαλιστική αγορά. Πιστεύω ακράδαντα πως έχουμε το πάθος και τις δυνατότητες να καινοτομούμε και να εξάγουμε τεχνογνωσία και σε άλλους τομείς, πέρα από τις παραδοσιακές ‘βαριές βιομηχανίες’ μας. Στη χώρα μας υπάρχει ένα υγιές οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον κλάδο της τεχνολογίας και, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, οφείλει να στηριχθεί ακόμη πιο ουσιαστικά. Από την πλευρά μας, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερες από 500 ποιοτικές θέσεις εργασίας στη χώρα, εντός της επόμενης πενταετίας».