Πηγή Εικόνας: Photo by Mohammad Danish from Pexels

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων-Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».
Όπως υπογραμμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντικείμενο του σχεδίου νόμου είναι η θέσπιση ενός ενιαίου πλαισίου ρύθμισης των Επιχειρηματικών Πάρκων που περιέχει κανόνες και διαδικασίες για την ίδρυση, ανάπτυξη και λειτουργία τους, όπως και κίνητρα εγκατάστασης επιχειρήσεων εντός αυτών, με στόχο την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης, της βιομηχανικής παραγωγής και της πράσινης επιχειρηματικότητας. Στο ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης ενοποιούνται οι κανόνες δικαίου που διέπουν τους Οργανωμένους Υποδοχείς Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων.
Με το σχέδιο νόμου α) επανακαθορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Επιχειρηματικών Πάρκων (Ε.Π.), για την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και της πράσινης επιχειρηματικότητας και β) ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας διαφόρων υπουργείων.