Η είσοδος των γραφείων του ΤΕΕ στην Αθήνα - All rights reserved
Η είσοδος των γραφείων του ΤΕΕ στην Αθήνα - All rights reserved
Πηγή Εικόνας: Θοδωρής Καραουλάνης

Το 3ο Συνέδριο για το τεχνολογικό οικοσύστημα BIM (Building Information Modeling) που διοργανώνουν το ΤΕΕ και η εταιρεία Boussias θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο OTEAcademy. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αντιπρύτανης ΕΜΠ, Ευάγγελος Ι. Σαπουντζάκης και άλλοι κορυφαίοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο, στον μηχανισμό εκπαίδευσης, τα πρότυπα και τα σχήματα πιστοποίησης ΒΙΜ, την ετοιμότητα εφαρμογής καθώς και τον βαθμό ευελιξίας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, αλλά και τις λύσεις στο έλλειμμα επενδύσεων στην τεχνολογία και στην Ε&Α.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σημαντικά case studies στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Το Ελληνικό με τη χρήση ΒΙΜ από τη Lamda Development, το Αττικό Μετρό Γραμμή 4 από την ALSTOM, οι σύμβουλοι ΒΙΜ EB/Architects, και project managers Hill International, η ANGLIAN Waters για τα μεγαλύτερα έργα διαχείρισης υδάτων με ΒΙΜ στη Μ. Βρετανία, η AREP για την εταιρεία Γαλλικού Σιδηρόδρομου SNCF, η IsZEB για τη διαχείριση με ΒΙΜ σε όλο το κύκλο του κτιρίου, η TUV Hellas, για τη πιστοποίηση προσώπων στη ΒΙΜ.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών και την Τιμητική Υποστήριξη των ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΕΓΜ και ΣΤΕΑΤ.