Αλλάζει το καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ
Αλλάζει το καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Περίπτερο 12 της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν την επόμενη μέρα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης της χώρας. Η παρουσία του Ομίλου είναι επικεντρωμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην παρουσίαση των νέων, καινοτόμων υπηρεσιών του, προσανατολισμένων στην ψηφιακή εποχή.

Συγκεκριμένα παρουσιάζονται:

Το ρομποτικό σύστημα διαλογής αντικειμένων με live επίδειξη, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν δέματα στα robots και να απολαμβάνουν live την εμπειρία της υπερσύγχρονης εγκατάστασης.
Οι «Έξυπνες θυρίδες» ΕΛΤΑ Pickup, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικό παιχνίδι και να κερδίζουν πλούσια δώρα μέσω της live εμπειρίας της αυτόματης παραλαβής αντικειμένων/δώρων από τις θυρίδες
Ο «Ψηφιακός Ταχυδρόμος» με video παρουσίασής του και έκθεση του ψηφιακού εξοπλισμού του.
Το drone ΕΛΤΑ – έκθεμα στον χώρο, το οποίο έρχεται να αναδείξει τη νέα τεχνολογική υπεροχή για τον Όμιλο ΕΛΤΑ.
Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, τον εκθεσιακό χώρο των ΕΛΤΑ επισκέφτηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο να συμμετέχουν οι ίδιοι στις διαδραστικές εφαρμογές των ΕΛΤΑ.

Επίσης, τον εκθεσιακό χώρο επισκέφτηκε η ηγεσία του Υπερταμείου, πολλά κυβερνητικά στελέχη και πλήθος κόσμου που εντυπωσιάστηκε από τις νέες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ και κέρδισε πλούσια δώρα.

Επιπλέον, τις παραμονές της ΔΕΘ, τα ΕΛΤΑ έφεραν τη ρομποτική διαλογή των αντικειμένων και στην συμπρωτεύουσα, εγκαινιάζοντας στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, μία εγκατάσταση παρόμοια με αυτή που λειτουργεί ήδη στο Κέντρο Διαλογής της Αθήνας, με 45 ρομποτάκια σε πλήρη λειτουργία και δυνατότητα επεξεργασίας 3.000 αντικειμένων την ώρα. Μία εγκατάσταση που αναμένεται να βελτιώσει την ταχυδρομική εξυπηρέτηση της Β.Ελλάδας, διασφαλίζοντας τη διανομή των αντικειμένων την επόμενη μέρα. Την εκδήλωση των εγκαινίων παρακολούθησαν στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπερταμείου καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον Δ/νοντα Σύμβουλο του Ομίλου, κ. Κωνσταντόπουλο και ενημερώθηκαν για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Τέλος, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, συμμετείχε στο πάνελ «Η βιώσιμη κινητικότητα & τα ψηφιακά έργα ως παράγοντες αναβάθμισης των υποδομών» που διοργάνωσε το Υπερταμείο, στο πλαίσιο ημερίδας για τη στρατηγική του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics.