Με κεντρικό θεματικό μήνυμα «Προκαλώντας το Μέλλον», ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην 86η ΔΕΘ «σε μία περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων για την επιχειρηματικότητα και την αγορά, συμβάλλοντας με πλάνο δράσεων, συναντήσεων και παρεμβάσεων με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς». Επιστημονικό προσωπικό θα βρίσκεται στη διάθεση του ενδιαφερόμενου κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, με στόχο την ενημέρωση και καθοδήγηση του σε θέματα που άπτονται της Βιομηχανικής  Ιδιοκτησίας και της καινοτομίας.

Πρόγραμμα δράσεων ΟΒΙ στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022, 19:30-21:30: Μουσικό street event στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η εγρήγορση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, η ενημέρωση για την αγορά αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων, η ανάγκη στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και  η συμβολή όλων στην προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, 19:00: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), στην Αίθουσα Νερού του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία στοχεύει στην δημιουργία συνείδησης στο καταναλωτικό κοινό ότι το αυθεντικό είναι μακροχρόνια καλύτερο, πιο ασφαλές και ποιοτικό και φέρει μακροχρόνια ανάπτυξη τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και ευρύτερα.
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) στις εγκαταστάσεις του επιμελητηρίου.