Δυναμικό πρόγραμμα προώθησης των οίνων της Αττικής σε Τρίτες Χώρες, ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή 20 οινοποιείων εκ των οποίων τα 17 είναι μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους και στη διάρκεια του, έως τον Αύγουστο 2023, θα υλοποιηθεί σειρά στοχευμένων δράσεων για την ανάδειξη των ποιοτικών οίνων της Αττικής.

 Ήδη, η περιφέρεια ξεκίνησε δυναμικά την προώθηση των πλέον σημαντικών ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) οίνων (ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Ρετσίνα Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα) στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιαπωνία και στην Κορέα. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία masterclass στον Καναδά και παρουσιάσεις σε δείπνα, σε τηλεοπτικές εκπομπές και σεμινάρια, στο Λονδίνο, στην Ιαπωνία και στην Κορέα.

Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις υλοποιούνται με τη συμμετοχή διακεκριμένων masters of wine, σεμινάρια, walk around tastings, επισκέψεις διαμορφωτών γνώμης και αγοραστών από τις αγορές-στόχο στην Αττική, συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, διαφημίσεις σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, σχεδιασμός ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού για τους ΠΓΕ οίνους που προωθούνται κά. 

 «Ο Αττικός αμπελώνας και οι μοναδικές του ποικιλίες είναι γνωστά για τα ποιοτικά, εξαίρετα κρασιά που παράγουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας: «Αυτά τα κρασιά, μέσα από την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών, επιχειρούμε να προωθήσουμε σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού με στόχο να απλώσουμε την φήμη των κρασιών της Αττικής και να κερδίσουμε σε αναγνώριση και σε πωλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι ο αττικός αμπελώνας, με την σπουδαία παράδοση των 2.500 ετών, μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία».