έκπτωση φόρου σε επενδυτικά σχέδια
Μαρίνα Αλίμου
έκπτωση φόρου σε επενδυτικά σχέδια
Μαρίνα Αλίμου
Πηγή Εικόνας: Ένωση Μαρινών Ελλάδας

«Πιάνει» δουλειά στην Μαρίνα Αλίμου η REDS και θυγατρική του Ελλάκτωρ αφού αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Τουρισμού και Περιβάλλοντος για τα έργα αναβάθμισης της Μαρίνας,.

Η ΚΥΑ ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου με την έκδοση των αδειών που απαιτούντα. Πρόκειται για μια αναγκαία διαδικασία η οποία φέρνει πιο κοντά τις εργασίες , οι οποίες όμως αναμένονται στις αρχές του 2023 για να ολοκληρωθούν μέσα στο 2026. Αξίζει να σημειωθεί πριν από έξι χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ στον Ελλακτωρ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας της αθηναϊκής ριβιέρας. Η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και των Βαλκανίων καθώς έχει δικαιώματα σε μία χερσαία έκταση 200 στρεμμάτων.

Η ανάπτυξη των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανέλθει σε 18.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στο σχέδιο προβλέπεται η ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου, όπως εμπορικές χρήσεις καταστήματα εστίασης και αναψυχής και υποδομές επισκευής σκαφών.

Την ίδια στιγμή η REDS έχει στην εποπτεία της το Smart Parkμε τη θυγατρική της Γυαλού Εμπορική η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εθνική και την Τράπεζα Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση δανείου συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ.

Το 2021 ο εκμισθωμένος χώρος του εμπορικού κέντρου στα Σπάτα ήταν 90% και φέτος – τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης των 25 εκατομμυρίων, που αύξησε την επιφάνεια του Smart Park κατά 15 στρέμματα – αναμένεται ότι θα καλυφθεί πλήρως. Μέχρι σήμερα το εμπορικό έχει μισθωτές, όπως ο Σκλαβενίτης η ισπανική Inditex (Zara), η H&M, ο όμιλος Φουρλής(Intersport και The Athlete’s Foot) και η Hondos Center. Στο μέτωπο του Cambas Project, μιας χρονιζουσας επένδυσης με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, η Reds βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης του masterplan (το επιχειρηματικό σχέδιο το έχει ήδη εκπονήσει η Deloitte).

Ως εκ τούτου, το 2023 αναμένεται να μπουν οι μπουλντόζες στο παλιό οινοποιείο της Κάντζας και το 2026 να ολοκληρωθούν τα έργα, που θα περιλαμβάνουν κτίρια γραφείων, μουσείο, εστίαση, mall, ένα μικρό ξενοδοχείο 40 κλινών και χώρους πολιτισμού.

Με βάση το νέο στρατηγικό πλάνο του Ελλάκτωρα – μετά την είσοδο της Motor Oil –, το οποίο ο όμιλος θα παρουσιάσει στο τέλος του 2022, η Reds προσανατολίζεται και σε νέα έργα.