Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, με την ανάπτυξη 19 αγωγών ομβρίων σε μήκος 6,7 χλμ. δυτικά του Κηφισού, στη διασταύρωση των λεωφόρων Θηβών-Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σύμβαση για το έργο, χρηματοδότησης 7.250.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στις αρχές Απριλίου, παρουσία του δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη, της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, της γενικής διευθύντριας Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη και υπηρεσιακών στελεχών.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση ενός ακόμη σοβαρού ζητήματος πλημμυρικών προβλημάτων που ταλαιπωρούσε επί πολλά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Ευχαρίστησε την κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της περιφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, υπογραμμίζοντας: «Σταθερή βούληση και προτεραιότητά μας παραμένει η θωράκιση των περιοχών της Αττικής και η ασφάλεια των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με συνέπεια και υπευθυνότητα προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών. Η συνεργασία μας με τον κ. Ιωακειμίδη, όπως και με το σύνολο των δημάρχων της Αττικής είναι στενή και καθημερινή με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της Αττικής και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης με αφορμή την έναρξη του έργου επισημαίνει: «Ένα πάγιο αίτημα εδώ και αρκετές δεκαετίες γίνεται πραγματικότητα. Ο δήμος μας έχει ταλαιπωρηθεί σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων με σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και κατοικίες. Τα προβλήματα αυτά συσσωρεύονταν δημιουργώντας πλέον δραματικές και επικίνδυνες καταστάσεις». Ευχαρίστησε την περιφέρεια για την κάλυψη του κόστους από ιδίους πόρους και κάλεσε στους δημότες να δείξουν κατανόηση για τις όποιες ενοχλήσεις προκληθούν από τις εργασίες, προκειμένου «η πόλη να εξακολουθήσει να έχει μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης».